Sortida a la neu amb 4t d’ESO, molt més que esquiar! 

Els dies 7, 8 i 9 de febrer l’alumnat de 4t de la ESO va reprendre la seva tradicional sortida a la neu. Per proximitat i tracte, els alumnes es van desplaçar fins a les pistes de Port del Comte, fent parada abans per la pintoresca vila de Solsona, que estava tota engalonada per a celebrar el Carnestoltes (molt famós en aquella zona). Davant la impossibilitat de la pràctica de raquetes, per la tarda es va optar per passar un parell d’hores al parc d’aventura que hi ha al costat de pistes, on hi havia diversos circuits als arbres i tirolines instal·lats. Van fer les delícies dels més intrèpids.  Però les activitats no van acabar aquí, després d’instal·lar-se a les habitacions de l’alberg i gaudir d’un bon sopar, es va procedir al joc de nit pels voltants de l’alberg. No es va allargar gaire perquè l’endemà ens esperava un intens dia de neu! 

Dijous després d’entregar el material es van crear diferents grups d’esquí, un d’ells amb els alumnes que ja sabien esquiar amb el seu pertinent monitor, que els va ajudar a perfeccionar tècnica, i la resta es van poder posar amb els amics en quatre grups amb el seu monitor, per tal d’adquirir les bases com serien saber fer “cunya”, saber girar, progressar en pendents suaus i sobretot repetir moltes vegades els exercicis per anar agafant confiança i seguretat. 

La part positiva d’aquesta estació és que l’alberg es troba literalment a peu de pista, pel que es va poder dinar còmodament per després tornar a esquiar. Una mica de temps lliure després de que tanquessin pistes, on qui va voler es va banyar a la piscina interior que té l’alberg, o descansar a la sala de jocs fent un billar o jugant al futbolí, o simplement relaxar-se a les habitacions tot explicant com havia anat la jornada. A la nit va arribar la tan esperada disco on fins i tot els monitors van felicitar el grup per ser tan divertit i autèntic. No van parar de ballar posessin la cançó que posessin! 

Divendres el cansament ja es va començar a fer present, i van poder esquiar amb una lleugera nevada que va millorar l’estat de les pistes, alguns alumnes fins i tot van poder atrevir-se amb pistes blaves! La sensació general va ser molt positiva, no només per aprendre a esquiar i veure i viure l’encant de la muntanya amb neu, si no també per la convivència amb els companys i el bon ambient que es va respirar en tot moment. Va ser una sortida completa en tots els sentits! 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website