El Departament d’Educació ha informat sobre les dates i el procediment per fer la preinscripció escolar. Per tal de fer una mica més entenedor tot el procediment, hem preparat un seguit de preguntes/respostes que esperem que aportin una mica de llum a les famílies que han de preinscriure els seus fills per al curs 2023/2024.
La preinscripció únicament es podrà fer de forma telemática a la pàgina web de la generalitat https://preinscripcio.gencat.cat/. En aquesta web hi trobareu tota la información necessària, tot i així si quedés algún dubte poden contactar amb secretaria al correu asancho@lasalle.cat o al 977754606.
Quan seran les preinscripcions?
Qui ha de fer la preinscipció?
Les preinscripcions les han de fer totes aquelles famílies que tinguin fills o filles que:
Com s’ha de fer la preinscripció telemàtica?
El tràmit s’haurà de fer únicament en línia a través del portal preinscripcio.gencat.cat.
2. Presentació de sol·licituds
2.1.La sol·licitud s’ha de presentar al registre electrònic de la Generalitat mitjançant el formulari electrònic disponible al web del Departament d’Educació, en el termini de presentació de sol·licitud establert en l’apartat 3 d’aquest annex.
Per poder utilitzar la sol·licitud electrònica, el tutor/a legal s’ha d’identificar mitjançant un certificat digital, com ara el DNIe o el sistema alternatiu d’identificació IdCAT Mòbil.
Les persones que no puguin utilitzar la sol·licitud electrònica esmentada, poden utilitzar el formulari en suport informàtic disponible al web del Departament d’Educació. En aquest cas, cal adjuntar al formulari el document identificatiu escanejat o fotografiat de la persona que presenta la sol·licitud per acreditar la seva identitat.
El tràmit de presentació de la sol·licitud s’acaba, en ambdós casos, amb l’enviament del formulari on s’adjunta la documentació acreditativa necessària i no s’ha de presentar cap còpia al centre. Es pot acreditar la presentació de la sol·licitud amb el resguard corresponent, on consta la data i número de registre d’entrada, que es rep a l’adreça electrònica indicada a la sol·licitud.
2.2 Una vegada enviada la sol·licitud, en qualsevol dels dos formats, i durant el termini de presentació de sol·licituds, es poden modificar les dades relatives als criteris de prioritat al·legats, així com els ensenyaments i centres sol·licitats, si cal. En aquest cas, les dades que es validen són les de la darrera modificació. Igualment, durant el període de presentació de documentació es pot adjuntar la documentació acreditativa que es consideri.
En tot cas, per a la preinscripció a aquests ensenyaments, no s’accepten les sol·licituds que es presentin únicament en paper.
2.3. Només es pot presentar una sol·licitud de preinscripció per alumne/a. S’hi poden indicar diverses peticions d’admissió en centres diferents, ordenades per ordre de preferència. La presentació de més d’una sol·licitud comporta duplicitat i la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.
Els alumnes que cursen simultàniament els ensenyaments professionals de música o dansa poden demanar altres centres on cursar els ensenyaments d’ESO diferents als centres amb simultaneïtat d’estudis. En aquest cas no es considerarà duplicitat de sol·licituds.
Quina documentació és necessària?
La documentació que calgui presentar s’ha d’adjuntar, escanejada o fotografiada, en la sol·licitud de preinscripció que serà accessible mitjançant un enllaç al web del Departament, durant el termini de presentació de documentació.
4.1 Documentació identificativa.
4.1.1 Si s’ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari electrònic i s’ha indicat el número identificador de RALC de l’alumne/a, no cal adjuntar cap documentació identificativa.
Si l’alumne/a no té número identificador de RALC, perquè no ha estat escolaritzat a Catalunya des del curs 2015-2016, cal adjuntar el llibre de família o altres documents relatius a la filiació o si està en situació d’acolliment en família o institució, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
També cal adjuntar el document d’identitat de l’alumne/a i/o dels progenitors o tutors, si s’han identificat amb el passaport o el document d’identitat d’un país membre de la Unió Europea. Si s’han identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s’han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.
4.1.2 Si s’ha presentat la sol·licitud mitjançant el formulari en suport informàtic, cal adjuntar-hi la documentació següent:
– El DNI, el NIE, el passaport o el document d’identitat d’un país membre de la Unió Europea de la persona sol·licitant (progenitors o tutor/a o guardador/a de fet), als efectes de la validació de la identitat.
– Si l’alumne té document d’identitat, el passaport o el document d’identitat d’un país membre de la Unió Europea, si s’ha identificat amb aquest document. Si s’ha identificat amb el DNI o el NIE només cal adjuntar-lo si no s’han pogut validar les dades per consulta interadministrativa i així ho indica el resguard de presentació de la sol·licitud.
– El llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si està en situació d’acolliment en família o institució, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
De manera extraordinària, les dades d’identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d’identitat, el llibre de família del país d’origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar. El director/a o la persona titular del centre l’ha de valorar i deixar constància per escrit de la decisió adoptada.
4.2 Segons pertoqui, cal adjuntar la documentació que acredita el compliment dels criteris al·legats (vegeu l’apartat 5 d’aquest annex). En general, només cal presentar documentació acreditativa dels criteris si el Departament d’Educació no pot accedir a la informació corresponent mitjançant l’intercanvi electrònic de dades entre administracions. En aquest cas, es detallarà la informació a acreditar en el resguard de presentació de la sol·licitud.
Com s’accedeix a una plaça?
Si un centre rep més sol·licituds que places disponibles, els criteris de prioritat estableixen quin infant té preferència a partir d’un sistema de punts:
Els criteris de prioritaris són els següents:
Proximitat geogràfica del domicili habitual o del lloc de treball del pare o la mare a l’escola.
Podeu consultar quina és la zona educativa de cada centre a https://www.reus.cat/serveis/arees-escolars-de-proximitat abans de fer la sol·licitud de preinscripció. Cal tenir en compte que, dins del criteri de proximitat geogràfica, les puntuacions no se sumen entre si. Això vol dir que si el lloc de feina del pare o la mare està dins la zona educativa i el domicili habitual dins el mateix municipi, però no dins la zona educativa del centre, les dues puntuacions no es podran sumar.
Criteris complementaris:
Els criteri complementaris serveixen per desempatar i són:
Un cop assignades les places, quan serà la matriculació?
Les dates per formalitzar la matrícula seran:
Per tal de formalitzar la matrícula, es podrà fer l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a l’escola o també es podrà fer presencialment a través de cites prèvies (més endavant ja es comunicarà el procediment per sol·licitar la cita prèvia).
Ens agrada saber de tu
Oferta educativa
Serveis de l'escola
© 2022 La Salle Reus · Avís legal · Política de privadesa · Política de cookies · Creaescola.com