Xerrada Per què som com som?

El professor i catedràtic Josep M. Cartanyà ha impartit una conferència titulada “Per què som com som” als alumnes de 1r d’ESO en el marc del tancament de la narrativa de Clans.

De formació psicòleg i logopeda Josep M Cartanyà ha impartit la docència i l’orientació educativa a diferents instituts. Amant de l’evolució humana he excavat al jaciment de La Boella a la Canonja i visitat molts dels jaciments de les nostres comarques.

Fanàtic d’Atapuerca on ha anat 14 vegades i portat diverses generacions d’alumnes i grups d’adults i també visitat jaciments d’Espanya i França.

A la xerrada, a més de fer un pas per la pròpia evolució, s’han conegut les diferents espècies, quines han conviscut i quines no, i fins i tot hem conegut l’últim descobriment, el de l’homo Denisonans, parent d’una part dels humans d’avui en dia, juntament amb els Neandertals i els Sàpiens.

A més, un grup de sis “investigadors” d’entre els nostres alumnes, han analitzat una mandíbula i un crani de Neandertal i han deduït si era home o dona, de què va morir i si era dretà o esquerrà. No només hem après sinó que tenim ganes de saber-ne més i això és el millor que ens pot passar a l’escola.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website