Qui ho diu que el llatí és una llengua morta?

Els alumnes de Llengua i Cultura Llatines reprenen la recerca d’expressions llatines que fem servir cada dia. La secció de la cartellera l’hem titulat “Sapere aude” (Atreveix-te a saber)

Les expressions i frases fetes llatines formen part del nostre dia a dia quotidià. Usades moltes vegades amb propietat, altres amb més o menys adequació a una pronúncia ajustada, són formes lingüístiques que actuen com a enllaç entre les llengües modernes i el llatí. La LOMLOE, la nova llei d’Educació, demana que a través de la matèria l’alumnat estableixi un diàleg entre el present i el passat i conegui aquelles expressions llatines integrades a les llengües modernes i la seva utilització en diferents tipus de textos (literaris, periodístics, publicitaris…). 

Amb aquesta finalitat, els alumnes de la modalitat d’Humanitats de Batxillerat seran els encarregats de rastrejar els diferents mitjans de comunicació en català o en castellà, les obres literàries que els arribin a les mans i altres escrits publicitaris o multimodals per poder comprovar que, efectivament, el llatí encara és ben viu en el nostre dia a dia! Si us passegeu pel passadís de Batxillerat podreu anar veient les seves troballes! 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website