Primer i segon lloc per als alumnes de l’escola a la Copa Cangur de matemàtiques

Una selecció dels millors alumnes de matemàtiques de l’ESO van participar, el passat dijous 19 de gener, a la IX Copa Cangur organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques que es va celebrar a l’INS Gabriel Ferrater de Reus. Aquest concurs consisteix en resoldre problemes matemàtics d’una dificultat elevada sense utilitzar calculadora ni cap altra eina digital. 

L’equip cadet, format per alumnes de 1r i 2n d’ESO (Elena García, Mateu Balañà, Dylan Román, Bruno Viñes, Marina Wang, Ona González i Adrià Soler) va ser l’únic equip en resoldre tots els problemes plantejats i fins i tot els va sobrar temps. Tot i això, van quedar en segona posició ja que en aquest concurs, a banda de que es penalitzen els errors, hi ha una part important d’estratègia ja que el valor dels problemes va variant en funció del temps fins a la seva resolució. També és important saber escollir bé el problema jóker, que si el resolen correctament els permetrà doblar la seva puntuació.

L’equip junior, format per alumnes de 3r i 4t d’ESO (Martina Pla, Isabel Zhu, Víctor García, Xin Yu Zhu, Alejandro Zhu, Ivan Wang i Gerard Blasco) van guanyar sent els millors de la primera fase. Van triar una bona estratègia i van anar dominant la competició en tot moment. Ara, s’hauran de presentar a la fase final de la Copa Cangur que serà el proper divendres 14 d’abril a Montmeló.

Tots els alumnes van poder gaudir d’una intensa i emocionant de competició i van aprendre que treballant en grup es poden resoldre problemes d’una dificultat elevada. Moltes felicitats a tots els alumnes guanyadors i a la professora de matemàtiques Inma del Rio per l’èxit aconseguit. Enhorabona!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website