Xerrada sobre sexualitat i drogues dirigida a l’alumnat de 2n d’ESO

Aquesta setmana ha tingut lloc a 2n d’ESO una xerrada sobre sexualitat i drogues sota el lema “Més o menys?”, a càrrec de Sónsoles Jiménez, tècnica de Promoció de la Salut Sexual de la Regidora de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus.

Aquesta xerrada té l’objectiu de promoure la reflexió en joves de 2n d’ESO en temes de sexualitat, drogues (sobretot alcohol i tabac), conflictes personals i relacionals i estils de conducta; així com afavorir  decisions responsables.

Pel que fa al tabac s’ha parlat de què és, quins components té, la perillositat de la seva addicció, beneficis de no fumar, entre altres aspectes. Sobre l’alcohol com afecta al nostre cos i què cal fer en cas de veure algun amic o amiga inconscient degut a la ingesta d’alcohol. 

Finalment, s’ha tractat la sexualitat i els canvis que experimenta el nostre cos al llarg de la vida així com també alguns conceptes claus  com la identitat, l’orientació, l’expressió i el sexe.

Tots els temes s’han treballat des d’un material interactiu proporcionat des de l’Ajuntament de Reus a través de la pàgina web que els alumnes podien anar consultant durant l’explicació.