Nova edició del Pif-paf-puf! Les pífies que captem

Una vegada passada l’etapa més dura de la pandèmia, l’alumnat de primer de Batxillerat es torna a posar les ulleres per captar quines errades lingüístiques podem trobar anant pel carrer, llegint el diari o mirant la televisió. Aquesta és una activitat voluntària que s’ofereix des de l’assignatura de Llengua catalana i literatura.

El que han constatat els alumnes parant esment en la manera com s’escriuen els cartells, els anuncis o els noms de botigues, per posar uns exemples, és que és molt poc habitual que els qui elaboren aquests textos ho facin amb correcció. Passejant-vos pel passadís de Batxillerat podreu aturar-vos a observar totes les pífies que estan trobant!

Us en fem un tast: “cancelar” (per “cancel·lar”), “arros” (per “arròs”), “alegría” (per “alegria”) o “parking” (per “pàrquing”).

Segurament serà una bona manera de prendre consciència que és important ser curós amb la llengua si es vol aconseguir seriositat, rigor i capacitat de seducció. I serà un incentiu, també, per conèixer i consultar els materials gramaticals i lexicogràfics de què disposem en la nostra llengua.

Deien que no en trobaven i han omplert la cartellera!