L’alumna Alba Riera Flores guanyat el premi de Recerca Jove pel seu treball de recerca

L’alumna Alba Riera Flores ha guanyat el premi de Recerca Jove promogut per la Generalitat de Catalunya, amb una brillant investigació sobre les desigualtats de gènere dins les presons espanyoles, anomenada Les veus silenciades del sistema penitenciari espanyol. Des de l’escola La Salle Reus, felicitem l’Alba per aquest guardó tan merescut.

Amb molta passió, constància i autonomia, l’alumna va fer un exhaustiu estudi partint de la hipòtesi que a les presons espanyoles, així com a tants altres àmbits, hi ha una forta desigualtat i discriminació cap a les dones.

L’Alba va obtenir una mostra prou representativa d’entrevistes en profunditat realitzades a diferents agents implicats: preses, expreses, voluntaris i voluntàries de presó, funcionaris i funcionàries i, fins i tot, a les preses polítiques Carme Forcadell, Dolors Bassa i Meritxell Borràs. D’aquesta manera, i amb el pertinent buidat qualitatiu, va determinar que la hipòtesi quedava més que validada i que, per tant, i malauradament, a nivell social i en qüestions d’igualtat de gènere, encara hi ha molta feina per fer.