“GAME OVER. No te la juguis”: tutoria de sensibilització a 1r de Batxillerat

Sensibilitzar els adolescents del risc que comporten els excessos a través del relat de l’experiència. Aquesta és la iniciativa que l’Institut Guttmann tira endavant des de fa uns anys en diferents centres educatius de tot Catalunya. I aquest dijous, després d’un any de parèntesi, ha arribat a la nostra escola.

Els alumnes de 1r de Batxillerat, a la classe de tutoria, han assistit a una sessió de sensibilització sobre la necessitat de tenir comportaments responsables, adoptar actituds de prudència i prendre les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor, practicar activitats esportives o que comportin un risc o simplement quan van d’acompanyants o de copilots en un cotxe o una moto.

Com que la pandèmia ho condiciona tot, també s’ha hagut d’adaptar l’activitat a la “nova normalitat” i per això ha hagut de ser virtual i els alumnes han hagut de mantenir-se en el seu grup-bombolla.

En aquesta ocasió han tingut dos conferenciants, un per aula, que són monitors del mateix Institut Guttmann, un noi i una noia que van patir en primera persona un accident de trànsit amb greus seqüeles i que han donat testimoni de la seva experiència.

“GAME OVER. No te la juguis” és el nom d’aquest programa de prevenció d’accidents de trànsit, que, d’una forma propera i realista, ha aconseguit commoure l’alumnat i fer-lo reflexionar sobre la necessitat de ser responsables.