Els alumnes d’ESO recuperen la sortida de convivències d’inici de curs

El dilluns 27 de setembre es van fer les sortides de convivències dels alumnes d’ESO. Després que el curs passat gairebé no es fessin activitats d’aquest tipus, sembla que la situació va tornant poc a poc a la normalitat permetent als alumnes gaudir d’experiències lúdiques fora de les aules.

Els alumnes de 1r d’ESO van anar a visitar el Museu de Montblanc i van descobrir les primeres pintures prehistòriques a través de diferents dinàmiques educatives. Van conèixer les tècniques artístiques i de llenguatge que utilitzaven i van aprendre a fer farina, teles i foc. Va ser un dia lúdic i a la vegada cultural. El dinar va estar envoltat per les muralles, on els alumnes van tenir estones d’esbarjo i convivència.

Pel que fa a l’alumnat de 2n d’ESO, aquest va viure un dia de convivència a Montserrat. Després d’un esmorzar al mirador dels Apòstols, van fer una petita excursió a la creu de Sant Miquel des d’on van gaudir d’unes fantàstiques vistes del monestir i de l’entorn. A continuació, van tenir temps per explorar la zona lliurement i, seguidament, van entrar dins del Santuari per gaudir de la Salve i el Virolai cantat per l’escolania de Montserrat. Una vegada havent dinat, mentre tenien una estona de temps lliure, els que van voler van visitar el cambril de la Mare de Déu i d’aquesta manera van donar per acabada la seva estada al Parc Natural de Montserrat. El bon temps els va acompanyar en tot moment i va ser una bona experiència sobretot pels qui no hi havien estat mai.  

D’altra banda, els alumnes de 3r d’ESO van anar a Prades a fer un taller d’orientació per la muntanya, consistent en unes nocions bàsiques per a saber llegir mapes i dos circuits amb fites que havien d’anar trobant i marcant. Va ser una activitat diferent ja que molts d’ells estaven poc familiaritzats en orientar-se per la muntanya. Després, van poder gaudir de temps lliure per a visitar la bonica vila de Prades, per estar amb els companys dinant i, fins i tot, per a jugar a futbol. Tots van agrair poder respirar muntanya després de tant de temps sense fer una excursió. Va ser una molt bona experiència!

Finalment, els alumnes de 4t d’ESO van anar de sortida de convivències a l’Ametlla de Mar. El grup es va dividir en dos i mentre un grup anava a banyar-se al mar amb tonyines, l’altre van fer activitats esportives a la platja. L’activitat de la Tuna Tour consistia a banyar-se amb tonyines roges de 2,5 m i 250 kg en unes piscines gegants de 50 m de diàmetre situades a 2 milles de la costa. Els alumnes van anar amb catamarà fins a les instal·lacions aquícoles del Grup Balfegó i es van poder llançar a l’aigua mentre tiraven peix blau per a les tonyines que pujaven a la superfície per menjar-se’l. Amb ulleres i tub d’snorkel van poder veure-les, però sense tocar-les. De tornada, van poder degustar tonyina roja crua amb un refresc per acabar d’arrodonir l’experiència. Després de l’experiència aquàtica, els nois i noies van poder dinar plegats i donar un tomb pel poble.