Els alumnes d’ESO exposen el projecte FAIG i APS

El FAIG de 1r d’ESO és un projecte de recerca i coneixement de l’origen de la ciutat medieval de Reus. Inicialment els alumnes van fer un recorregut per la ciutat de Reus per a descobrir els vestigis medievals de Reus. A l’escola, en treball cooperatiu, van desenvolupar un projecte escrit i un de pràctic per reviure de nou els nostres orígens. 

El projecte FAIG de 2n d’ESO va consistir en triar una zona de Reus per a convertir-la en una smart city. Els alumnes van presentar un treball escrit on definien el seu projecte, la zona que triaven i quines solucions aplicaven per a convertir-la en una zona intel·ligent. Destacar el bon nivell arquitectònic de les maquetes que van realitzar els alumnes.

El FAIG de 3r d’ESO està emmarcat dins del projecte d’emprenedoria social destinat a solucionar alguns dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Els alumnes, treballant de manera cooperativa, van desenvolupar idees en forma de serveis i productes per tal de donar solucions a problemes que es poden patir en el dia d’avui a la nostra societat. Alguns exemples treballats van ser solucionar problemes energètics, acció pel clima, pobresa i educació en valors. Alguns treballs seran presentats al certamen Eduemprèn organitzat per La Salle Catalunya.  

El projecte FAIG de 4t d’ESO té la particularitat que els alumnes han de realitzar un aprenentatge servei a una entitat social. Durant el curs els alumnes van rebre xerrades de diferents entitats per a veure la realitat en què treballen cadascuna d’elles. A partir d’aquí, els alumnes van haver de contactar amb una entitat per a oferir un treball de voluntariat i amb aquesta experiència van aprendre a treballar en equip i van posar en pràctica diferents competències adquirides a llarg de l’etapa. Alguns exemples han estat la recaptació d’aliments i material escolar per Càritas i pel Banc dels Aliments, la recaptació de diners per l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer) a partir de la venda de polseres i la creació d’un perfil a Instagram i Twitter de la Fundació Margarida Bocio i així la creació d’una associació de voluntariat per a l’alumnat de La Salle Reus i, entre d’altres.