La Salle Reus celebra una nova edició del Dia de la Ciència dedicada a Marie Curie

Aquest dimarts 10 de març, l’escola ha celebrat una nova edició del Dia de la Ciència. Al llarg del dia s’han fet diferents activitats científiques per a tots els alumnes, des d’Infantil fins a Batxillerat, per tal d’apropar el món científic als alumnes.

El personatge cèlebre escollit aquest curs ha estat Marie Curie, científica polonesa pionera en l’estudi de les radiacions i premi Nobel de Física i Química.

A continuació, trobareu la relació d’activitats que s’ha fet en cada etapa o en cada curs:

  • A educació infantil i primària, els infants han estat participant en diferents kermeses científiques, algunes de les quals havien estat preparades pels alumnes de Batxillerat del centre.
  • A 1r d’ESO s’ha fet una reflexió sobre la científica Marie Curie, un concurs de cartelleres relacionades amb la científica polonesa i els seus descobriments i, finalment, els alumnes han pogut gaudir de diferents kermeses científiques que havien preparat els alumnes de Batxillerat de l’escola. A la tarda, s’ha projectat la pel·lícula Marie Curie.
  • Els alumnes de 2n ESO han gaudit d’un taller interactiu sobre l’electricitat: des de la llum d’oli, passant per la llum de carbur, fins a l’electricitat al Museu d’Alcover. També han fet fotos pel poble per tal de constatar aquesta evolució i comprovar els canvis científics i elèctrics de l’entorn del poble. 
  • Després s’han desplaçat a l’Ermita del Remei i han dinat a Mas Forés, una àrea recreativa a l’aire lliure a les muntanyes de Prades.
  • Els alumnes de 3r ESO han fet una sortida al Perelló, on han compaginat la visita al centre d’interpretació de la mel i al parc eòlic de Les Colladetes on, distribuïts en dos grups, han pogut endirsar-se en l’apicultura visitant in situ les arnes i, al parc eòlic, han conegut amb més profunditat el món de les energies renovables i en concret el de l’energia eòlica. Ha sigut una sortida molt ben aprofitada!
  • Els alumnes de 4t d’ESO han anat al museu Cosmocaixa de Barcelona, on han pogut experimentar, veure una projecció al planetari sobre l’univers, el sistema solar i les estacions de l’any i veure l’exposició del bosc inundat. Ha estat un dia molt profitós a on, a més de conviure entre ells, han pogut aprendre moltes coses relacionades amb el món de la ciència.

A continuació, es poden contemplar les galeries de fotos de les diferents activitats. Feu clic a damunt de qualsevol imatge per ampliar-la o iniciar el passi de diapositives.

Educació Infantil

Educació Primària

1r d’ESO

2n d’ESO

3r d’ESO

4t d’ESO

Batxillerat