Comencen els primers projectes de l’NCA a 1r, 2n i 3r de Primària

La setmana passada es van iniciar els primers projectes d’NCA als cursos de 1r, 2n i 3r de Primària. Els projectes es realitzen principalment en la franja horària de la tarda, al llarg de dues o tres setmanes, segons el projecte.

Els continguts i activitats que es desenvolupen tenen relació amb aprenentatges fets en els seminaris i tallers, tot treballant de manera interdisciplinar.

A continuació, trobareu detallats els projecte que està fent cada un dels cursos.

Projecte de 1r de primària: Benvinguts a la Selva de 1r!

Les classes de 1r de Primària s’han convertit en una selva! A través del fil conductor que se’ls hi ha plantejat en aquest primer projecte, els alumnes han descobert les característiques que diferencien els animals domèstics dels salvatges i com es classifiquen segons el seu tipus d’hàbitat. 

Amb el treball cooperatiu s’han enriquit amb les aportacions que ha fet cada grup i han après que les normes de convivència s’han de respectar per tal de poder treballar amb més eficàcia i efectivitat.  

Poc a poc, aniran omplint la motxilla amb estratègies per resoldre conflictes que, de ben segur, els seran molt útils ara i sempre.  

Projecte de 2n de primària: Pati amb estrella

Als nens i nenes de segon els han escollit per participar en un concurs! Concretament, han de buscar una gran idea per millorar l’esbarjo de l’escola. Els infants són els més indicats per convertir l’estona de pati en un moment únic. Un moment on poder-se divertir i gaudir, tot jugant, saltant, corrent, ballant… Tot plegat, sempre acollint, respectant i compartint amb l’altre.

Són ells mateixos els protagonistes d’aquest moment tan màgic i no volen que ningú quedi fora, tots es mereixem un bon esbarjo! Per aquest motiu estan treballat de valent, considerant diversos aspectes que cal tenir presents, com les emocions, els jocs, els espais i la resolució de conflictes. Ho estan fent amb il·lusió, imaginació i en equip!

Projecte de 3r de primària: L’hort de les aromes

L’objectiu d’aquest projecte és cohesionar el grup i establir algunes normes de convivència. De forma concreta, han creat un hort de les aromes: cada planta és diferent, té el seu propi olor, color, sabor, forma… i necessita atencions diferents. Cadascuna els aportarà els seus beneficis i els farà millors.

A banda, els alumnes de 3r de Primària també formen “un gran hort” on tots aportem quelcom. Entre tots, han de tenir cura de tots per a créixer sans i feliços. Les plantes simbolitzen el grup i acadascun d’ells. Mitjançant diferents dinàmiques podran visualitzar, sentir i compartir com se senten en el grup, com se senten davant una injustícia, com responen als prejudicis… D’aquesta manera, analitzaran i reflexionaran sobre les necessitats de cada persona. Finalment, mitjançant una Assemblea, decidiran quines necessitats té el grup-classe en aquest sentit i es comprometran a dur-les a la pràctica.